Vodna jedra

Vodna jedra

Vodna jedra;

Vodna jedra so eden glavnih sestavnih delov vodne postelje, zato je njihova kvaliteta izjemnega pomena. Vodna jedra pri vodnih posteljah BLUEsleep so vrhunske kvalitete in dosegajo visoke evropske standarde. Odlikuje jih dolga obstojnost in življenjska doba. 

Izdelana so iz kvlitetnega materiala vinyl debeline 0,55 mm. Varjena so z visokofrekvenčno tehniko in imajo vse šive dvojno varjene, glavni var pa se nahaja na spodnjem delu jedra pomaknjen v notranjost, kjer ne prihaja do pritiskov. Tako izdelana jedra zagotavljajo dolgo obstojnost in življenjsko dobo.

Pridobljene imajo certifikate med katerimi sta najpomembnejša TUV certifikat in EN 71, (ki je med drugim predviden za otroške igrače glede neoporečnosti škodljivih primesi). Vodna jedra zagotavljajo dolgo obstojnost in življenjsko dobo.

 


► Kakšna je razlika med  MONO in DUAL sistemom ?

Dual sistem je namenjen spanju dveh oseb in vključuje dve ločeni vodni jedri, dva grelca in dva termostata.  Omogoča individualno prilagajanje temperature postelje in trdote postelje vsakega dela ležišča. Dual sistem zagotavlja, da se osebi med seboj ne motita pri premikanju. Tudi spanje na sredini ležišča ni moteče.

Mono sistem je namenjen predvsem spanju ene osebe, saj ima eno vodno jedro in en grelec s termostatom. Sistem je prilagojen eni osebi in v primeru, da na njem spita dve osebi ni možno prilagajati postelje, hkrati pa se med premikanjem motita.

 


► Dušenje vodne postelje

V notranjosti vodnega jedra se nahajajo posebni dušilci, ki imajo funkcijo umirjanja vode. Stopnja dušenja pomeni v kolikem času po premiku se postelja umiri. Priporočljivo je 100% dušenje, ki posteljo umiri takoj po premiku in zagotavlja miren in udoben spanec.

 

►Termo pregrada

Med vodnimi jedri ( dual ) se nahaja termo pregrada, ki služi blaženju prenosa premikanja in prenosu temperature iz enega jedra na drugega.

 


► Varnostni bazen

Varnostni bazen v primeru predrtja in izpusta vode iz vodnega jedra prepreči izliv vode v prostor.

V primeru izpusta vsa iztečena voda ostane v tem varnostnem bazenu in se nikakor NE more izliti v prostor. S to rešitvijo je strah o "poplavah" popolnoma odveč ! 

Varnostna folija zaščitnega bazena je izdelana iz enakega materiala kot vodna jedra (vinil). Za še večjo varnost in vzdržljivost so vogali varnostne folije dodatno ojačani.