Grelci

Grelci

►► Grelci in ogrevanje vodne postelje

 

Vodne postelje imajo vgrajen sistem ogrevanja tako, da si lahko sami regulirate temperaturo postelje po lastnih željah. 

Sistem ogrevanja je vgrajen pod vodna jedra in pod varnostni bazen tako, da tudi v primeru " puščanja" vodne postelje ne more priti v stik z vodo. Vsak strah o elektriki in vodi je popolnoma odveč.

Priporočena nastavitev temperature je poleti okrog 25 - 26 stopinj, pozimi pa okrog 27 - 29 stopinj. Seveda pa je vse odvisno od vsakega posameznika saj si temperaturo uravnavate po želji.

 


► Karbonski grelci

Karbonski grelci dosegajo visoke standarde, so popolnoma varni in atestirani, ter porabijo zelo malo energije. Karbonski grelci imajo možnost nastavitve temperature od 25 do 35 stopinj C.

Karbonski grelci so zanesljiva, varna in varčna grelna telesa. Pridobili so certifikate CE, VDE, GS in celo EMV (elektro magnetna skladnost). Elektronski termostat je izdelan iz  SMD elementov, ki so izredno varčni.

Poraba energije

Pri postelji  npr. velikosti 200 X 200 cm, pri sobni temperaturi 20°C in nastavljeni temperaturi grelcev 28°C poraba grelcev 0,64 kWh dnevno, kar pomeni približno 2 EUR/mesec oziroma 20-30 EUR/leto.

Ob morebitni kakršnikoli napaki se grelci avtomatsko izklopijo. Tudi v primeru, da bi grelec odklopili ali, da pride do izpada električne energije ostane postelja topla še nekaj dni. Za visoko stopnjo varnosti je poskrbljeno.

Grelci so izdelani v skladu z evropskimi normami in standardi :
 
•76/769/EWG (Azo-smernice)
•2003/11/EG
•2002/95/EG (RoHS)  
•2002/96/EG (WEEE) 
 
 
 

Pri vodnih posteljah sistema DUAL  sta v komplet vključena dva grelca in dva termostata, kar omogoča obema partnerjema ločeno nastavitev željene temperature postelje, vmesna termo pregrada pa preprečuje prehod temperature iz enega dela vodnega jedra v drugega.

Sistem vodne postelje MONO pa vsebuje grelni sistem z enim grelcem in enim termostatom za nastavitev željene temperature vodne postelje z enim vodnim jedrom, česar pa ne priporočamo pri uporabi vodne postelje za spanje dveh oseb. Tudi partnerja, ki imata vedno enake želje se pri željeni temperaturi postelje lahko razhajata zato vedno priporočamo vodno posteljo za dve osebi odločitev za sistem DUAL (dve s pregrado ločeni vodni jedri z dvema grelcema in termostatoma).
 
Strahovi pred kombinacijo električnega toka in vode so torej odveč saj je sistem ogrevanja vodnih postelj izpopolnjen, preverjen in popolnoma varen - testirani so tudi s potopitvijo v vodo. Tudi v primeru, da bi postelja začela puščati grelci ne pridejo v stik z vodo saj se nahajajo pod varnostnim bazenom.
 
Nikoli več ne boste legli v hladno posteljo! Vodna postelja vas bo pozimi grela, poleti pa prijetno hladila...