Nasveti po nakupu

Nasveti po nakupu

► Nasveti po nakupu vodne postelje

 

Po opravljeni montaži je vodna postelja takoj pripravljena za uporabo a potrebuje nekaj dni, da se dušilci valovanja popolnoma sprostijo in dosežejo popolno dušitev valovanja. V prvih dveh tednih po montaži se v postelji lahko nakopiči zrak – zračni mehurčki ( kisik iz vode ), ki ga je potrebno izsesati iz vodnih jeder.

 

 


Izsesavanje zraka

Postopek izsesavanja zraka iz jeder ponovimo po potrebi, ko zaslišimo v postelji klokotanje ali se površina jeder napihne. Količina zraka je odvisna od količine kisika v vodi. Več zraka se lahko pojavi tudi ob prestavitvi temeprature na višjo vrednost. Zrak izsesamo s tlačilko, ki jo prejmete ob montaži postelje. Zrak po površini vodnega jedra potiskamo proti ventilu kjer imamo nameščeno tlačilko in ga izsesamo. Postopek ponavljamo toliko časa, da izsesamo ves zrak iz jedra. Pri odvijanju tlačilke smo pozorni, da nam zrak ne uide nazaj v jedro – ventil pritisnemo ob jedro, da se nivo vode dvigne.

 


Prilagajanje trdote in uravnavanje količine vode v jedrih. Trše ali mehkejše ležišče ?

Po določenem uvajalnem obdodbju, ko se že nekoliko privadite na vodno posteljo si lahko po želji uravnavate tudi trdoto vašega dela ležišča.

V kolikor bi želeli doseči učinek tršega ležišča to storite z dodajanjem vode. Bolje je postopek večkrat ponoviti z manjšo količino vode cca. Po 5-10L naenkrat, da dosežemo željeni efekt.

Za občutek mehkejšega ležišča iz vodnih jeder odvzamemo vodo. Pri odvzemanju vode si pomagamo z vrtno cevjo ( 1 meter ) s katero izsesamo vodo v vedro. Tudi pri odvzemanju vode je bolje postopek večkrat ponoviti z manjšo količino.

 

*** Pri vodnih posteljah velja pravilo, da je vedno boljši občutek, če je v jedru manj vode in pravilo - težji kot si manj vode mora biti v vodnem jedru. Zato ne pretiravajte z količino vode saj bo postelja veliko udobnejša z manj vode. Jedro mora imeti vedno prostor za vaš ugrez in ne sme biti preveč napeto.

 


Nastavitev temperature grelcev

Temperaturo grelcev sienostavno namestite  s pomočjo termostata. Največkrat se priporočena temeratura giblje od 26 do 29 stopinj.Temperatura, ki vam bo najbolj ustrezala je odvisna od več dejavnikov ( letnega časa, debeline odeje s katero ste pokriti, temeratura v sobi.. ).

 


Z vami tudi po nakupu

Če boste imeli kakršnekoli težave, ali česa ne boste vedeli vam bomo vedno pomagali !

Za vsa vprašanja, nasvete ali pomoč se na nas lahko obrnete tudi po nakupu. Poleg prodaje in svetovanja nudimo tudi servisne storitve 

  • ►  Montaže in demontaže vodnih postelj
  • ► Selitve vodnih postelj v istem objektu ali v drug objekt po celotni Sloveniji
  • ► Vzdrževalni servisi
  • ► Hitri servis - v primeru težav je naš odzivni čas še isti dan ali v najkrajšem možnem času