Najpogostejša vprašanja

Najpogostejša vprašanja


►► Najpogostejša vprašanja o vodnih posteljah
 


Na podlagi zastavljenih vprašanj, ki se najpogosteje pojavijo pri posameznikih kateri še niso imeli možnosti bližje spoznati in preizkusiti vodne postelje, smo vam v želji, da vam nekoliko olajšamo odločitev za nakup vodne postelje odgovorili na naslednja vprašanja:


 

1. Velikost vodne postelje ??

Velikost vodne postelje lahko izbirate sami glede na vaše želje, potrebe..Priporoča se postelja, ki naj bo vsaj 20 cm daljša od telesne višine večjega partnerja. Širina in višina postelje po želji za večjo udobnost obeh partnerjev.
Posebnost naše ponudbe je, da lahko izbirate vse dimenzije po vaših željah brez doplačil, zato si lahko privoščite največjo posteljo, ki vam jo prostor omogoča.

 

2. Vgradnja vodne postelje v obstoječi okvir ?

Vodna postelja se da vgraditi v vsak  obstoječi posteljni okvir. Izdela se le močnejša spodnja konstrukcija, ki nosi težo vodnega jedra. Izgled postelje ostane popolnoma enak. Torej, če bi želeli vodno posteljo v svoji obstoječi postelji se to da. Bolj priporočljive so prosto stoječe vodne postelje brez okvirja, kar omogoča lažji dostop in postiljanje ter moderen izgled.

 

3. Vodna postelja se "gunca" občutek valovanja ??

Vodna postelja ima vgrajene dušilce valovanja. Občutek valovanja se zgodi le ob vašem premikanju. Dušilci v  vodnem jedru imajo nalogo, da se voda umiri v istem trenutku kot vaše telo. Bolj kot je postelja dušena bolj je mirna.

 

4. Vodna postelja je premehka ??

Nemalokrat se pojavi napačno mnenje, da je vodna postelja premehka za spanje. Ugotavlja se namreč, da je še vedno prisotno razširjeno mnenje, da mora biti postelja trda. To že dolgo ne velja več. Vodna postelja je mehka na otip, dejansko pa se ležalna površina pri vsakem položaju prilagodi telesu in s tem skrbi za naravno lego hrbtenice in prilagajanje telesnim oblikam.

 

5. Na vodni postelji zebe?

Eden glavnih sestavnih delov vodne postelje je tudi grelni sistem, kateri vsebuje grelni element – grelec in nastavljivi termostat toplote. Nastavitev temperature omogoča željeno temperaturo postelje, tako vas postelja pozimi prijetno greje, poleti hladi. Običajna priporočljiva temperatura je 28 stopinj.
 

6. Elektrika - Nevarno ??!

Kombinacija električnega toka in vode nas ponavadi prestraši, vendar je sistem ogrevanja vodnih postelj izpopolnjen, preverjen , atestiran in popolnoma varen. Strahovi so odveč saj so grelci testirani tudi v vodi. Zaščiteni so z nepropustno folijo in nameščeni pod vodna jedra in zaščitni bazen tako, da v nobenem primeru voda ne more priti v stik z grelcem.

 

7. Vodna postelja lahko » poči «?!

Današnje metode proizvodnje vodnih jeder jamčijo, da ne pride do izliva vode.Obstaja možnost mehanskih poškodb (npr. ostri predmeti) vendar tudi v tem primeru ni mogoče izlitje vode v stanovanje saj imajo vse vodne postelje nameščeno varnostno folijo, katera skrbi, da pri morebitnem predrtju obdrži vodo v varnostnem bazenu in ne more iztekati iz postelje.

 

8. Teža vodne postelje ??

Teža vodne postelje ne povzroča težav, saj je teža enakomerno porazdeljena, odvisna pa je od velikosti postelje od 400 do 600 kg. Točkovni pritisk vodne postelje na tla je manjši kot pri npr. vašem hladilniku.

 

9. Vodna postelja je glasna ??

Vodna postelja je popolnoma tiha saj se zrak iz vodnih jeder odstrani tako, da ni slišati klokotanja ali neprijetnega škripanja kot pri klasičnih posteljah.

 

10. Ali bom zmotila partnerja med spanjem??

Modeli vodnih postelj za dve osebi imajo serijsko vgrajeni dve vodni jedri ločeni s pregrado (od širine 160 cm naprej), kar zagotavlja nemoten spanec obeh partnerjev. Ker vsak od partnerjev spi na svojem vodnem jedru pri premikanju na vpliva na drugega partnerja.

 

11. Na vodni postelji   » v dvoje « ?!

Vodna postelja vam prinese tudi presenečenje z vidika ljubezenske popestritve v dvoje. Udobje v vsakem položaju,brez »tiščanja« kjerkoli. Zanimivo, primerno za vse generacije in starostna obdobja. Kaj več pa boste preizkusili sami...