Kako vzdržujemo vodno posteljo

Kako vzdržujemo vodno posteljo

►► Vzdrževanje vodne postelje

 

Ob rednem vzdrževanju Vam bo vaša vodna postelja služila še dolga leta, v njej pa bo vladala popolna čistoča. Vzdrževanje je zelo preprosto. Nekaj glavnih stvari , ki jih morate vedeti o vzdrževanju.

 

Redno vzdrževanje pomeni, če si boste vsake tri mesece vzeli 15 minut vašega časa, bo vaša postelja odlično vzdrževana. Posteljo odprete - snamete prevleko, z vlažno krpo očistite vodna jedra in bazen, ter jih namažete s čistilom in dobro obrišete. Po potrebi odstranite zračne mehurčke ( s priloženo tlačilko ), ter dodate sredstvo za vzdrževanje vode, če je že potrebno ( na 6 mesecev ). Posteljo zaprete in je spet čista in vzdrževana.

 


Notranjost vodnih jeder - Sredstvo za vzdrževanje vode

Za ohranitev čiste vode je potrebno v vodna jedra dodajati sredstvo za vzdrževanje vode v vodnih jedrih, ki vzdržuje čisto vodo in ščiti notranjost vodnih jeder. Količina dodajanja sredstva je glede na sistem postelje – dve ali eno vodno jedro. Za dual sistem (z dvema jedroma) potrebujete dve plastenki, pri Mono z enim jedrom pa eno plastenko na leto.

 

Zunanji del vodnih jeder - čistilo

Za daljšo življenjsko dobo vodnih jeder je potrebno jedra vzdrževati tudi iz zunanje strani. S posebnim čistilom se jedra očistijo vsake tri mesece. Čistilo nanesete po celotni površini  vodnih jeder in s krpo jedra namažete in očistite. Čistilo vodnim jedrom zagotavlja prožnost in voljnost kar jim podaljšuje življenjsko dobo.

 

Top liner - za lažje vzdrževanje

Top liner je notranja prevleka, ki vam olajša vzdrževanje. Napeta je čez notranji sistem vodnih jeder in zadrži večji del nečistoče . Top liner vsake toliko časa operemo. Z uporabo top linerja bo vzdrževanje lažje in še hitrejše.

 


Odstranjevanje zraka iz vodne postelje

Kadar se kisik iz vode sprosti v jedru nastanejo zračni mehurčki, kar ugotovimo, ko se v postelji zasliši klokotanje - šumenje ali pa se površina jedra napihne. Količina zračnih mehurčkov je odvisna od vsebnosti kisika v vodi. Količina zraka se lahko poveča tudi ob menjavi temperature na višjo vrednost.

Če se vam nabere veliko zraka ga morate nujno ostraniti, ker moti pri spanju.  Postelja in ležanje na njej ni več tako kot bi moralo biti.

 

Postopek izsesavanja zraka

Odstranite zgornji del prevleke in izvlecite ventile vodnih jeder. Odvijte pokrovček ventila ter odstranite varnostni čepek in na ventil privijte tlačilko za izsesavanje zraka.

Zrak najlažje z roko ali brisačo spravite po površini vodnega jedra proti ventilu. Ventil dvignite nad površino vode in izsesajte zrak. Postopek ponavljajte toliko časa, da izsesate ves zrak, ki se je nabral v vodnem jedru.

Še posebno pozorni bodite na zrak, ki se kopiči v vogalih vodnih jeder. Ko boste odvili zračno tlačilko pazite na gladino vode v ventilu, da vam zrak ne uide nazaj v jedro ( ventil pritisnete ob jedro, da se nivo vode dvigne do vrha ventila ).

Po končanem postopku namestite nazaj varnostni čepek privijte nazaj pokrovček ventila.

 


Čiščenje zgornjega dela prevleke

Vse prevleke se lahko perejo do 60 stopinj C. V kolikor so opremljene s sredinsko zadrgo lahko v domačem pralnem stroju operemo vsak del prevleke posebej. Enodelne prevleke je potrebno čistiti v čistilnici.

Za redno čistočo je priporočljivo čiščenje prevleke enkrat letno.

 


Ob nakupu vodne postelje set za vzdrževanje dobite brezplačno

Ob nakupu katerekoli naše postelje brezplačno dobite tudi set za vzdrževanje vodne postelje. Set vsebuje sredstvo za vzdrževanje vode, čistilo in tlačilko za odstranjevanje zračnih mehurčkov.

Ob nakupu boste prejeli tudi knjižico o vzdrževanju z nasveti in o vsem na kar morate biti pozorni pri vzdrževanju. Prejeli pa boste tudi knjižico za lastno vodenje evidence o dodajanju sredstva za vzdrževanje vode.

Evidenco za vse stranke vodimo tudi mi in vas redno vsakoletno obveščamo in pošljemo sredstvo za vzdrževanje vode v vaši postelji.